In de grote zaal van dit concertgebouw waren er voorheen bij bepaalde voorstellingen akoestische problemen. Het geluid werd op onderdelen in de ruimte sterk weerkaatst, waardoor op sommige plekken in de zaal de geluidsbeleving niet optimaal was en zelfs als storend werd ervaren. Om dit op te lossen is Texacoustic® 955.001/N00 gebruikt. Dit akoestische textiel is gebruikt om hoezen te maken, welke over het sterk weerkaatsende deel van de zaal geschoven kunnen worden. De dempende werking van de hoezen maakt dat de geluidsbeleving in de gehele zaal sterk verbeterd is.
Lees meer

ConcertgebouwConcertgebouw, Rotterdam

Bij Restaurant De Rozario was het eten geweldig (inmiddels beloond met een Michelin ster!), maar de akoestiek onaangenaam. Vooral door het geroezemoes van gasten, geluid van borden, bestek en glazen en de weerkaatsing daarvan op de harde oppervlakken in het restaurant en het gewelfde plafond. Door het ophangen van gordijnen  en prachtige plafond panelen van Texacoustic® 955.001/N00, die beide qua kleur perfect afgestemd zijn op het interieur van het restaurant, is de geluidservaring sterk verbeterd.
Lees meer

Restaurant De RozarioRestaurant De Rozario, Helmond

Een oude fabriekshal is omgebouwd tot een multifunctionele ruimte inclusief een (muziek)café. Het is onderdeel van een oud fabriekscomplex, dat een herbestemming heeft gekregen als centrum voor muziek, kunst en cultuur. Door de aanwezigheid van veel staal, beton en glas zijn hier veel kaatsvlakken voor het geluid en dus akoestische problemen. Daarnaast worden er verschillende producties in dit centrum georganiseerd; klassiek, jazz, DJ’s en toneelvoorstellingen. Allemaal vragen ze om hun eigen specifieke akoestische voorzieningen.  Om hierin op een flexibele manier te voorzien, zijn bij de entree lange wanden voorzien van Texacoustic® gordijnen, in een speciale olijfkleur die al aanwezig was in de betonstructuur van het gebouw. Ook is het toneel aangekleed met doeken van Texacoustic® die zowel geplooid als gordijn of strak als paneel opgehangen kunnen worden. Middels deze aanpassingen is de geluidservaring in het centrum nu significant verbeterd.
Lees meer

Evenementen ruimteEvenementen ruimte, Veghel

De prachtige Koninklijke schouwburg in Den Haag had geen optimale akoestiek. Het geluid “verdween” zowel via de zijwand als via de bovenkant van de zaal. Om de akoestiek in de concertzaal te verbeteren, zijn er op de rollenzolder, rijen Texacoustic® panelen opgehangen in de kleur van het plafond. Met deze akoestische oplossing wordt het geluid mooi geabsorbeerd, resulterend in de gewenste geluidsbeleving bij iedere voorstelling.
Lees meer

SchouwburgSchouwburg, Den Haag

In de theaterzaal van het conservatorium wordt Texacoustic® 955.001/N00 gebruikt ter verbetering van de akoestiek. De doeken zijn als gordijn op verschillende verdiepingen van de zaal opgehangen aan een speciaal rail systeem. Ook het podium is bekleed met de doeken van Texacoustic®, voor een nog beter effect. De verduisterende eigenschappen van de Texacoustic® doeken bieden in dit project ook de gewenste lichtwering. Daarnaast hebben ze in de zaal gezorgd voor een sterk verbeterde akoestiek, waardoor er nu een optimale geluidsbeleving is.
Lees meer

ConservatoriumConservatorium, Arnhem

Ons restaurant is gevestigd in een historisch pand met mooie hoge ruimtes en grote ramen. Het nadeel van de hoogte en heel veel glas is dat het geluid alle kanten op kaatst en een goed gesprek aan tafel lastig wordt als er veel gasten zijn.
De oplossing voor dit akoestisch probleem waren de panelen van Texacoustic. De mooiste oplossing voor ons was om akoestische panelen tussen de ramen te plaatsen. De panelen zijn precies op maat gemaakt en het akoestische textiel kan in ieder gewenste kleur geverfd worden. Het materiaal is brandvertragend en zo voldoet het ook aan de eisen van brandveiligheid.

Al met al hebben we nu een heel mooie, subtiele oplossing die voldoet aan alle veiligheidseisen en het belangrijkst… ook heel goed werkt, een vol restaurant is nu ook qua geluid een fijne avond! We zijn er erg blij mee!
Lees meer

Ester WeberRestaurant DeliCees, Dordrecht